Nuorten SM-hiihdot Kontiolahdella päättyivät viesteihin, joissa 20-vuotiaiden mestareiksi ylsivät miehissä IF Minken ja naisissa Mikkelin Hiihtäjät sekä 18-vuotiaissa miehissä Puijon Hiihtoseura ja naisissa Valkeakosken Haka.

IF Minkenin mestarit olivat Patrik Kuuttinen, Otto Niittykoski ja Johannes Vuorela. Vuorela teki iskunsa seinänousussa, jossa hän sai parikymmentä metriä eroa takana tulevaan.

– Kun keulille ajauduin, niin mietin, mahtaako selän takana olla joku hengittämässä, mutta sitten sain kuulla, että muutama kymmenen metriä on eroa. Siinä vaiheessa alkoi vähän jo kultamitali maistua suussa, Vuorela sanoi.

Otto Niittykoski totesi myös kulkunsa olleen ihan hyvää.

– Radan alku oli aika helppo ja loppu aika rankka, ja aika hyvin rankaisee, jos alussa alkaa keulimaan, Niittykoski sanoi.

Ampumahiihtäjä Patrik Kuuttinen on myös omimmillaan vapaalla, mutta hiihti viestissä perinteistä. Hyvin sujui sekin, sillä hän tuli avausosuudelta toisena.

– En kovin usein nykyään hiihdä perinteistä, joten haaste tuntui tänään jonkinmoiselta. Minun juttuni perinteisen hiihdossa on oikea seinäpito. Sellainen oli minulla tänään, joten pystyin lopulta tekemään vahvan hiihdon, Kuuttinen sanoi.

Mikkelin Hiihtäjien mestarit olivat Katariina Neuvonen, Anniina Neuvonen ja viikonlopun kolmannen mestaruutensa ottanut Jasmin Kähärä.

– Tällä kokoonpanolla oli toinen kerta, ja onneksi sitten lopetettiin nuorten viestit kultaan. Putkeen on siinä välissä ollut kaikki, Katariina Neuvonen iloitsi mestaruudesta.

– Periaatteessa tänään kulki ihan ok, mutta kyllä tuossa iski aikamoinen happo, ettei loppuun oikeen silleen päässyt. Tiesin, että sieltä tulee takaa Espoo ja muut kovaa. Yritin pitää vain mahdollisimman pienen eron Jasminille. Kyllä Jaskaan luotin, Annina Neuvonen sanoo.

Kähärä pääsi osuudelleen kuudentena 37,7 sekuntia kärjen takana.

– Eroa oli aika paljon, ja kun aamulla väsytti aika paljon, niin mietin, että mitenköhän tänään kulkee. Ajattelin vain, että tasaisella vauhdinjaolla otan pikkuhiljaa kiinni. Olin sitten seinänousuun mennessä saanut kärjen kiinni, ja ajattelin vetoa jatkaa suoraan. Sitten maaliin asti ei tarvinnut onneksi ihan täysillä tulla enää, Kähärä sanoi.

Miten hauska on ollut viestejä hiihtää ja voittaa kavereiden kanssa?

– Tosi tärkeä juttu ja yksiä talven kohokohtia, kun päästään nuorten sm-viestiä. Hopeasompakisoista lähtien on hiihdetty näitä, ja kun on menestystä koko ajan tullut, niin onhan nämä hienoja kisoja.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote