Venäjän dopingskandaali syvenee entisestään – Neljä urheilijaa menettää olympiakultansa!

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU tiedottaa mitätöineensä ampumahiihdon olympiavoittaja Jevgeni Ustjugovin suoritukset kaudelta 2013–2014, mutta ei tätä aiemmalta ajalta.

Tämä tarkoittaa sitä, että Venäjä menettää Sotshin olympiaviestin voiton. Venäjä saavutti kotikisoissaan voiton joukkueella Aleksei VolkovJevgeni UstjugovDmitri Malishko ja Anton Shipulin. Ustjugov saa sen sijaan pitää Vancouverin olympiavoittonsa.

Ustjugovin biologisessa passissa havaittiin poikkeavuuksia tammikuun 2010 ja helmikuun 2014 välillä. Biologisella passilla seurataan huippu-urheilijan biologisia muuttujia, kuten esimerkiksi veriarvoja. Passia käytetään dopingtestaamisen kohdentamisessa ja kartoittamisessa.

Venäläinen oli dopingtutkinnan kohteena jo vuonna 2018, mutta hänet vapautettiin tuolloin epäilyistä. Hän lopetti uransa 2014 Sotshin olympialaisten jälkeen.