Voi ei! Suomalaislaskijan kausi päättyi murheellisesti – Polvesta katkesi eturistiside ja pohjeluu murtui: ”Ajattelin, ettei tämä voi olla kunnossa”

© Kuva: Getty Images

Lahtelaisen Emppu Väisäsen kausi on päättynyt ennen aikojaan. Ensimmäistä kauttaan A-maajoukkueessa laskeva Väisänen kaatui reilissä Vuokatissa sillä seurauksella, että polvesta katkesi eturistiside ja pohjeluu murtui.

– Oltiin kaverin kanssa Vuokatissa laskemassa ja tarkistamassa uutta parkkia. Siinä oli kaksi hänkkää peräkkäin, ja tykkäsin kovasti siitä setupista. Oli ehkä kolmas tai neljäs mäki, kun lähestyin reiliä etukantilta, enkä saanut lipasta minkäänlaista pitoa tai poppia. Taili ajautui reilin alle, mikä veti mun koko jalan sinne alle ja polvi iskeytyi reilin päätyosaa vasten. Ajattelin, että nyt jotain meni, mutta pääsin omin jaloin ylös ja kävelinkin vähän matkaa, mutta päätin etten laske alas. Mut haettiin kelkalla ja ensiavussa kokeiltiin jalkaa eikä uskottu, että siinä mitään on. Päätin lepuuttaa yhden päivän, kun oli jalka aika kipeä. Pari päivää myöhemmin menin kaveria kuvaamaan ja seisoskelin kummulla, mutta parin päivän päästä se muljui niin pahasti ja oli edelleen kipeä niin ajattelin, ettei tämä voi olla kunnossa. Otin seuraavan junan etelään ja menin käymään Klausilla (Köhler, maajoukkueen lääkäri). Klaus sanoi heti tavatessa, että pohjeluu aika varmasti on murtunut. Röntgenissä se varmistui, ja seuraavana päivänä menin magneettiin, missä selvisi, että polven eturistisiteet on kokonaan poikki, Väisänen kommentoi.

Tunnelma on tietenkin harmistunut mutta myös toiveikas:

– Fiilis on tosi turhautunut, mutta osaan sen niellä, vaikka tälle kaudelle olisikin ollut vielä paljon annettavaa. Kyllähän tämä kasvattaa henkilöä ja luonnetta eri tavalla. Nälkä on jo nyt ihan erilainen menestymiseen kuin vertaa vaikka viikko sitten. Loukaantumiset kuuluu lajiin eikä nämä koskaan kivoja ole, mutta sellaista se on ja sen kanssa eletään. Uskon ja toivon, että ensi kausi voidaan aloittaa aika kovalla rähinällä kunhan jalka saadaan ensin kuntoon.

Leikkaus suoritetaan ensi viikolla, jonka jälkeen alkaa kuntoutus. Maajoukkueen lääkäri Klaus Köhler Pihlajalinnasta kommentoi loukkaantumista:

– Vuokatissa jalka jäi kiinni reiliin. Siitä tuli suora isku pohjeluuhun, josta pohjeluu murtui ja tilanteessa myös polvi pääsi vääntymään ja sen seurauksena eturistiside katkesi. Nyt on ensi viikoksi suunnitteilla eturistisideleikkaus. Ensi talveksi Emppu saadaan takaisin.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.