Salibandyliigan kaikki kolme sunnuntaina pelannutta puolivälieräparia tasoittuivat tilanteisiin 1-1, kun Westend Indians löi kotonaan jatkoajalla Oilersin 6-5, SPV kotonaan EräViikingit 8-4 ja mestari Classic vieraissa Happeen 1-3. TPS ja Nokian KrP iskevät toisen kerran yhteen maanantaina Turussa.

Espoon huimassa derbyssä Oilers tuli kahden maalin takaa tasoihin Markus Markkolan iskettyä 4–4-tasoituksen. Neljä minuuttia ennen loppua Niko Laiti laukoi täpötäyden Otahallin iloksi Indiansin jälleen edelle, mutta kaksi minuuttia myöhemmin sivalsi Casper Pfitzner ratkaisun jatkoajalle. Se tuli jäähyjen myötä, kun Oilersin Jesperi Lindfors mailaan lyönnistä ja Ilari Talvitie siirretyn rangaistuksen aikana pusketusta työntämisestä passitettiin yhtä aikaa jäähylle. Westend Indians jauhoi kahden miehen ylivoimalla runsaan minuutin ennen kuin Eetu Nykänen pommitti pallon etukulmaan Santeri Toropaisen poikkisyötöstä.

Jyväskylän tarkassa illassa intouduttiin isommin maalintekoon vasta kolmannessa erässä, jossa ensin Mikko Leikkanen ampui Classicin 2–0-johtoon ja seitsemän minuuttia ennen loppua Eemil Ukkonen nosti Happeen maalin päähän. Happee onnistui selvittämään perään Lassi Kotovaaran jäähyn, mutta Classicin Janne Lammisen marssittua rangaistuspenkille vieraat löivät viimeisen niitin alivoimalla. Eemeli Salin ajoi vasenta laitaa luukulle ja nosti joukkueensa kolmannen osuman maalivahti Markus Laakson kainalosta.

Seinäjoella oltiin vielä toisen erän lopulla tasalukemissa 3-3, mutta jo ennen toista taukoa Joni-Arttu Sieppi ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo laukoivat isännille kahden maalin etumatkan. EräViikinkien Markus Salmen päätösjakson alun kavennus jäi helsinkiläisten viimeiseksi elonmerkiksi, ja Pelto-Arvo, Jyrki Holopainen ja Petri Hakonen komistelivat loppuluvut vielä näyttävämmiksi.

Miesten Divarin pudotuspeleissä FBC Turku selviytyi ensimmäisenä välieriin, kun se nappasi vieraissa toisen voittonsa O2-Jyväskylästä. Lukemat olivat turkulaisille 5-4. Muissa pareissa LNM löi vieraissa Rangersin 8-2, Koovee kotonaan Pirkat 6-5 ja Nurmon Jymy vieraissa M-Teamin 4-3 koko kolmikon tasoittaessa voitoiksi 1-1.

Lähde: Salibandyliitto