Ihmeelliset selittelyt eivät pelastaneet miestä! – Huippukeihäänheittäjälle mätkäistiin peräti neljän vuoden kilpailukielto

© Kuva: Getty Images

Kreikkalainen keihäänheittäjän Ioannis Kyriazisin dopingnäytteestä löytyi kiellettyjä aineita viime vuoden huuhtikuussa. Hän jäi kiinni kilpailukauden ulkopuolisissa testeissä Ligandrolista, jolla voi stimuloida lihasten kasvua

Mies selitteli kinnijäämistään erikoisella tavalla. Hän syytti kehonrakennusta harrastavaa kämppäkaveriaan antaneen hänelle vahingossa kiellettyjä aineita. Tämä väite hylättiin ja miehelle lätkäistiin neljän vuoden panna, joka päättyy päättyy toukokuussa 2023.

Kyriazisin ennätys keihäässä on vuodelta 2017, kun hän heitti tuloksen 88,01 Teksasissa. Se oli silloin maailman kauden kärkitulos. Hän sijoittui Lontoon MM-kisoissa saman vuonna kuudenneksi tuloksella 84,60 vain yhden sijan Tero Pitkämäelle hävinneenä.