Kahdeksan shakinpelaajaa ottelee parhaillaan Jekaterinburgissa merkittävässä haastaturnauksessa, jonka voittaja kohtaa lajin supertähti Magnus Carlsenin.

Koko turnauksen järjestäminen koronaviruksen aikana on herättänyt arvostelua, mutta varsinainen ryöppy syntyi Kansainvälisen shakkiliiton Fiden julkaisemasta kuvasta, jossa sali on pakattu täyteen väkeä avajaisissa.

Turnauksen järjestäjät ovat kuitenkin vakuuttuneita, että isäntäkaupunki on virusvapaata vyöhykettä. Käsidesistä ei ole turnauspaikalla pulaa, ja pelaajien ruumiinlämpö mitataan kahdesti päivässä tehtävässä terveystarkastuksessa.

Myös kaikki kahdeksan turnaukseen osallistuvaa pelaajaa testattiin koronaviruksen varalta ennen turnausta ja testataan uudelleen kymmenen päivää myöhemmin.

Chess.com Community

@GreenPawns
This photo by @LennartOotes was briefly available for download but then removed from the @FIDE_chess Flickr account. FIDE has received criticism for allowing a big crowd (without players) at the #FIDECandidates opening ceremony in spite of worldwide advice for social distancing.