Oskari Kössi jäi harmittavasti kiekon päähän finaaliuusinnasta ja sijoittui 12:nneksi miesten maailmancupin skeetissä Kyproksen Nikosiassa. Lari Pesonen oli 21:s ja Eetu Kallioinen 30:s.

Kyproksen Nikosiassa järjestettävässä Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancupissa ammuttiin keskiviikkona miesten skeetin toinen ja trapin ensimmäinen kilpailupäivä.

Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille) teki skeetissä parhaan suomalaistuloksen 122 (23+25+25+25+24), jolla hän sijoittui 12:nneksi. Viiden miehen finaaliuusintaan pääsi tuloksella 123. Peruskisan kärkikolmikko rikkoi 124 kiekkoa. Kolmikkoon kuuluivat Argentiina Federico Gil, Kyproksen Georgios Achilleos ja Ruotsin Stefan Nilsson.

– Oli ihan hyvä maailmancupin avaus. Tulos ei vain riittänyt mihinkään tällä kerralla. Alussa tuli annettua liikaa siimaa, ja loppukiri hyytyi kalkkiviivoilla, Kössi summasi kisaurakkansa.

Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) oli 21:s tuloksellaan 121 (25+24+24+25+23) ja Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) 30:s tuloksellaan 120 (23+25+24+25+23).

Pesosta jäi harmittamaan viimeisen kierroksen ”tuplapummi”:

– Muuten se oli hyvää ja tasaista tekemistä ja kaikkiaan ihan ookoo suoritus, kun olen ollut koko reissun ajan kipeänä. Tavoitteet oli asetettu korkeammalle, mutta suoritukseni ei nyt paremmille sijoituksille riittänyt, sanoi Pesonen, joka ampui viime vuonna Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin.

Kallioisen mukaan hänen kilpailunsa oli ”taas yksi kisa sijoituksen osalta ynnä muut -kansioon”:

– Kilpailussa oli kaksi hyvää sarjaa, yksi ookoo ja kaksi huonoa. Siitä ei hyvää kisaa tule. Aina, kun jää finaalin tai mitalien ulkopuolelle, ei voi olla tyytyväinen, Kallioinen sanoi.

Ruotsin Stefan Nilsson voitti finaalin tuloksella 58/60. Toiseksi sijoittuneen Gilin tulos oli 57. Egyptin Azmy Mehelba oli kolmas.

Mqs-ampujat olivat Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura). Heidän tuloksensa ja sarjansa olivat 121 (24+24+25+24+24) ja 117 (24+24+24+24+21).

Tänään alkoi maailmancupin viimeinen laji, joka on miesten trap. Siinä ovat suomalaisista mukana Matias Koivu (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille) ja Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys). Mqs-ampujat ovat Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat).

Koivu rikkoi 70 kiekkoa (23+25+22) ja on kilpailussa 38:ntena. Pirttisalo on 45:ntenä tuloksellaan 69 (21+25+23), ja saman tuloksen tehnyt Kyyrönen jatkaa kilpailua 46. sijalta. Hänen sarjansa olivat 23+23+23.

Kilpailun kärjessä ovat 74 kiekkoa rikkoneet Anton Glasnovic (Kroatia) ja Jorge Orozco Diaz (Meksiko).

Mqs-ampujat Kopra ja Laakso tekivät tulokset 71 (24+23+24) ja 68 (25+24+19).

Nikosian maailmancup päättyy huomenna, jolloin ammutaan trapin toinen kilpailupäivä eli viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote