Suomen ja Meksikon välisen Davis Cupin I-ryhmän ottelun virallinen arvontatilaisuus järjestettiin torstaina Club Deportivo La Asuncion -tenniskeskuksessa Meksikon Metepecissa. Perjantaina maaottelun aloittavat Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen.

Ensimmäisenä kentälle klo 12:00 (Suomen aikaa klo 20:00) astelevat Suomen ykköspelaaja Patrik Niklas-Salminen (ATP-418) ja Meksikon kakkospelaaja Manuel Sanchez (ATP-821). Tämän jälkeen avauspäivän kruunaavat Meksikon ykköspelaaja Gerardo Lopez Villasenor (ATP-522) ja Suomen kakkospelaaja Otto Virtanen (ATP-719). Ottelu on Virtasen maajoukkuedebyytti.

– Hyvältä tuntuu ja fiilis on loistava ensimmäiseen viralliseen maaotteluuni. Pelini on kulkenut tähän mennessä täällä hyvin. Koitan lähteä hallitsemaan peliä syöttöni ja kämmeneni kautta, kommentoi Virtanen.

– Tuntemukset ovat hyvät ja kuten aiemmin sanoin, niin päivä päivältä alkaa tuntua paremmalta. Ennen Davis Cupia olen saanut monia laadukkaita otteluita ja siten olen valmiina huomiseen avaukseen, jatkoi Niklas-Salminen.

Maaottelu ratkaistaan lauantaina klo 10:00 alkaen (Suomen aikaa klo 18:00), kun luvassa on ensiksi nelinpeli: Henri Kontinen (nelinpelin ATP-30)/Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-137) – Santiago Gonzalez (nelinpelin ATP-41)/Miguel Angel Reyes-Varela (nelinpelin ATP-87). Tämän jälkeen kapteenit ovat nimenneet ykköspelaajien kohtaamiseen Villasenorin ja Niklas-Salmisen sekä kakkospelaajien otteluun Sanchezin ja Virtasen.

Ottelut käynnistyvät perjantaina paikallista aikaa klo 12:00, eli Suomen aikaa klo 20:00. Lauantaina pelit alkavat klo 10:00 (Suomen aikaa klo 18:00). Otteluparin voittaja säilyy I-ryhmässä ja hävinnyt putoaa II-ryhmään.

Perjantai 6.3.

Manuel Sanchez – Patrik Niklas-Salminen
Gerardo Lopez Villasenor – Otto Virtanen

Lauantai 7.3.

Henri Kontinen/Harri Heliövaara – Santiago Gonzalez/Miguel Angel Reyes Varela
Gerardo Lopez Villasenor – Patrik Niklas-Salminen
Manuel Sanchez – Otto Virtanen

Joukkueiden kapteeneina toimivat Jarkko Nieminen ja Luis Diaz-Barriga.

Lähde: Tennisliiton tiedote