Vuoden suurin voimistelutapahtuma Voimistelupäivät ja Voimistelun ja tanssin Lumo -finaali siirtyvät tältä kesältä vallitsevan koronavirustilanteen takia. Voimisteluliiton olemassa olevien tietojen mukaan tuleva kesä olisi ensimmäinen, jolloin Voimistelupäiviä ei järjestetä sen 72-vuotisen historiansa aikana. Voimistelupäivät ja Voimistelun ja tanssin Lumo -finaali siirretään ensi kesään, jolloin tapahtuma järjestetään 11.-13.6.2021 Kuopiossa.

Suomen hallituksen koronalinjausten mukaisesti kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös voimistelukilpailut ja -tapahtumat, perutaan toukokuun loppuun asti. Myös alun perin kesäkuun alkuun suunnitellut Voimistelupäivät ja Voimistelun ja tanssin Lumo-finaali perutaan tältä kesältä epävarman tilanteen ja haasteellisen ajankohdan vuoksi. Voimistelupäivät on yksi suurimmista vuosittaisista voimistelutapahtumista, jonne perinteisesti osallistuu runsas 3000 osallistujaa. Lisäksi Voimistelun ja tanssin Lumo-finaaliin odotettiin Kuopioon reilua 1000 osallistujaa.

– Päätös tuntuu ikävältä, mutta koimme sen välttämättömäksi tehdä tässä vaiheessa, kun merkittäviä sitoumuksia tai kustannuksia ei ole vielä syntynyt. Olemme tehneet parin viime vuoden aikana jo kovasti töitä tapahtuman järjestämiseksi Kuopiossa. On hienoa, ettei tehty työ mene nyt hukkaan, vaan saamme isännöidä tätä valtavan hienoa tapahtumaa vuoden päästä, Kuopion Reippaan Voimistelijoiden puheenjohtaja Merja Naamanka kommentoi siirtämispäätöstä ja jatkaa.

– Kaikille upeille voimistelijoille ja tanssijoille haluamme toivottaa tsemppimieltä tähän poikkeukselliseen aikaan ja harjoitteluun, ja lämpimästi tervetuloa Kuopioon vuoden päästä kesällä 2021.

Voimistelun kevät on lukuisten kilpailujen, tapahtumien ja leirien osalta ollut surullinen, kun tapahtuma toisensa jälkeen on jouduttu perumaan. Voimistelupäivät vuoden suurimpana vuosittain järjestettävänä voimistelutapahtumana on perinteisesti tuonut järjestävälle paikkakunnalle ja järjestävälle seuralle näkyvyyttä, tunnettavuutta, uusia harrastajia ja taloudellista puskuria.

Alueellisesti suuren tapahtuman siirrosta on sovittu järjestävän seuran Kuopion Reippaan Voimistelijoiden kanssa, Kuopion kaupungin ja muiden tapahtuman yhteistyökumppaneiden myötävaikutuksella.

Oulun Pyrinnön ja Oulun Naisvoimistelijoiden sekä Oulun kaupungin myönteinen suhtautuminen asiaan mahdollisti Kuopion tapahtuman siirron. Voimistelupäivien 2021 järjestämisestä oli jo ehditty sopia oululaisten kanssa aikaisemmin tänä keväänä. Oulun Voimistelupäivät siirtyvät nyt parilla vuodella eteenpäin pidettäväksi kesäkuussa 2023, kun kesällä 2022 voimisteluväki kokoontuu Tampereelle kansalliseen Gymnaestrada-suurtapahtumaan.

– Ymmärrämme tilanteen haasteellisuuden ja halusimme toimia solidaarisesti ja yhteisvastuullisesti. Koimme, että tämä ratkaisu on yhteisöllisesti voimistelun parhaaksi, Oulun seurojen edustaja Anna-Mari Laitio toteaa.

– Kiitämme kaikkia osapuolia joustosta ja ratkaisukeskeisyydestä tänä poikkeuksellisena aikana, Voimisteluliiton tapahtumista vastaava projektijohtaja Päivi Tamminen sanoo.

Lähde: Voimisteluliitto