Erityisesti nyrkkeilijät ovat viime aikoina päässeet otsikoihin kauniisti sanottuna ajattelemattomilla kannanotoillaan. Brittein saarilla tilanne on otettu vakavasti ja nyrkkeilyä säätelevä Boxing Board of Control on lähestynyt nyrkkeilijöitä vakavasävyisellä kirjeellä.

Eniten toki viime aikoina ovat kunnostautuneet amerikkalaisnyrkkeilijät. David Haneyn vähintäänkin rasismiin viittaava ”En koskaan häviä valkoiselle pojalle” on jo miltei lentävä lause. Terence Crawford puolestaan kutsui koronaviruspandemiaa ”median huijaukseksi”. Maailmanmestareita muuten kumpikin…

Jo aiemmin Billy Joe Saunders – hän britti – sai nyrkkeilylisenssinsä hyllylle julkaistuaan ”hauskan” videon siitä kuinka koronakaranteenissa saa tyrmättyä ärsyttävän vaimon.

– Kannustan kaikkia nyrkkeilijöitä ajattelemaan ennen kuin he sanovat mitään sosiaalisessa mediassa BBofC:n pääsihteeri Robert Smith sanoi Daily Mailin mukaan.

– Aivoja pitää käyttää ja miettiä seurauksia ennen kuin puhutaan mitään. Heidän [nyrkkeilijöiden] tulisi pidättäytyä loukkauksista ja pahennusta herättävistä lausunnoista, erityisesti tällaisena aikana.