Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe on varoittanut vakavasti urheilijoita yrittämästä käyttää koronavirustilannetta hyväkseen käyttääkseen kiellettyjä aineita.

Dopingtestien rajoittamisesta on raportoitu useasta maasta, mutta ne eivät Coen mukaan ole missään nimessä kokonaan tauolla.

– Haluan lähettää erittäin selvän viestin urheilijoille. Ei pidä luulla, että testejä ei tehdä tänä aikana. Näin ei ole. Jos joku päättää ohittaa säännöt ja urheilun arvot, hänet saadaan kiinni, Coe vakuutti Deutsche Wellen haastattelussa.

Coe myöntää, että testien tekemisessä on tällä hetkellä käytännön hankaluuksia, mikä on myös rajoittanut niiden määrää.

– On selvää, että yhteiskuntien sulkemisten, rajoitusten ja matkustamiskieltojen takia testien tekeminen on vaikeaa. Kenenkään ei pidä kuitenkaan edetä siltä pohjalta, ettei häntä testata. Kyllä testataan.