Amerikkalaisen jalkapallon Oklahoma State Cowboysia peräti 25 vuoden ajan luotsannut Mike Gundy nostatti pienimuotoisen kohun vähättelemällä koronaviruksen vaaroja. Nyt Gundy on oikonut sanomisiaan ja pyytänyt anteeksi.

Gundy halusi alun perin tuoda vahvasti esille sen, että paluun normaaliin harjoitteluun ja pelaamiseen tulisi olla mahdollista jo toukokuun alusta alkaen. Hänen mukaansa sen jälkeen, jos joku positiivisen testituloksen saanut palaa töihin, hänet asetetaan karanteeniin.

– Meillä on ihmisiä, jotka saavat flunssan kauden aikana. Heidät asetetaan karanteeniin, heitä hoidetaan ja varmistamme että he ovat terveitä ennen kuin he palaavat, Gundy sanoi ESPN:n mukaan.

– Tässä on kyse samasta asiasta, mutta jossain vaiheessa meidän on päästävä takaisin töihin. Meidän pitää saada nämä kaverit takaisin…

Gundy jatkoi vielä luennoimalla verensiirroista ja muusta ainakin tällä tietoa perustelemattomasta koronan torjuntaan liittyen ja painotti vielä, että tavoite on palata normaaliin 1. toukokuuta.

Yliopisto reagoi nopeasti ilmoittamalla, että paluun ajankohtaa ei päätä joukkueen valmentaja ja lausunnosta nousi sen verran kohua muutenkin, että Gundy astui uudestaan julkisuuteen.

– Olen saanut tietooni, että kommenttini lehdistötilaisuudessa ovat loukanneet joitakuita. Tarkoitukseni ei ollut missään vaiheessa loukata ketään ja pyydän anteeksi. Minun ensisijainen tavoitteeni on ja tulee aina olemaan opiskelija-urheilijat ja se mikä on parasta heille ja yliopistolle, Gundyn lausunto kuului.