Entinen WBC-sarjan nyrkkeilyn maailmanmestari Devin Haney on joutunut melkoiseen pyöritykseen sosiaalisessa mediassa. Syynä ovat hänen kommenttinsa hallitsevasta maailmanmestarista, ukrainalaisesta Vasyl Lomachenkosta.

Kohu sai BBC Sportin mukaan alkunsa 78SPORTSTV:n ohjelmasta, jossa Haney vastasi katselijalle, joka toivoi hänen ”lopettavan hypen ”Loman” ympärillä”. Haney kuittasi tämän sanoen: ”Sanon sinulle tämän. En koskaan elämässäni häviä valkoiselle pojalle, enkä välitä mitä kenelläkään on sanottavaa. Kohtaa valkoinen poika 10 kertaa ja minä lyön hänet kymmenen kertaa”.

Haneyn useaan otteeseen toistama termi ”white boy” on helppo tulkita rasistiseksi ja tämän tulkinnan moni myös teki.

– Meidän pitäisi kaikkien kunnioittaa jokaista rodusta riippumatta ja katsoa kuka on paras, opasti toinen amerikkalainen huippunyrkkeilijä Ryan Garcia, joka totesi uskovansa ettei Haneylla ollut rasistista tarkoitusta.

Näin vakuutti myös Haney itse.

– En ole rasisti enkä koskaan tule olemaan. Metsästän suuruutta, Daley kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

– Kävin juuri positiivisen keskustelun WBC:n puheenjohtajan Mauricio Suleimanin kanssa ja vakuutin hänelle suoraan sitoutuvani olemaan roolimalli ja sen että sanoudun täysin irti kaikenlaisesta syrjinnästä.