Nyrkkeilyssä useita maailmanmestaruuksia kahdessakin eri sarjassa hallussaan pitänyt Felix Sturm on joutunut melkoisiin vaikeuksiin uransa jälkeen. Bosnialaistaustainen 41-vuotias saksalainen on tuomittu veronkierrosta kolmen vuoden vankeuteen SportBildin mukaan.

Sturm, alkuperäiseltä nimeltään Adnan Ćatić, oli jo vuonna 2016 päättyneen uransa loppuvaiheessa ongelmissa dopingrikkomusten takia. Nyt tuomionsa saaneista rikoksista epäilyt ovat olleet olemassa jo pitkään ja Sturm pidätettiin jo vuosi sitten fitness-messuilta ja oli tutkintavankeudessa peräti kahdeksan kuukautta.

Sturmia syytettiin alun perin peräti 5,8 miljoonan euron pimittämisestä verottajalta vuosien 2008-15 välillä. Oikeudenkäynnin aikana syytteistä vuosien 2014 ja 2015 osalta kuitenkin luovuttiin ja tuomioistuin puolestaan hylkäsi syytteet vuosilta 2011 ja 2012.

Neljän vuoden osalta syytteet katsottiin kuitenkin toteennäytetyiksi ja Sturmin syntilistalle luettiin noin miljoonan euron verran maksamattomia veroja. Hänet tuomittiin verovilpistä ja sen yrityksestä kolmeksi vuodeksi vankilaan.

Joulun 2019 alla 300 000 euron takuita vastaan vapaalle jalalle päässyt Sturm palaa näin ollen suljettuun selliin.