Golfin perinteisen Masters-turnauksen Augustassa oli määrä alkaa pääsiäisenä. Nyt lauantaina paikan päälle odotettiin tavalliseen tapaan huimia yleisömassoja, mutta Augusta Nationalin portit ovat kiinni ja koko kaupunki käytännössä suljettu.

Paikallisen Augusta Chroniclen golftoimittajana lähes 20 vuotta työskennellyt Scott Michaux laittaa tilanteen vaikutukset oikeaan mittakaavaan. Michaux arvioi vaikutusten alueen talouteen olevan yli 100 miljoonan euron luokkaa.

– Tiedän yhden talonomistajan, joka vuokraa isoa taloaan joka vuosi Masters-viikoksi 100 000 eurolla, Michaux kertoi The Sunille.

– Tiedän myös naisen, joka käytti yli 50 000 euroa viikkolippuun ja paikkaan, jossa hänen miehensä voi yöpyä – 50-vuotispävälahjana. Juttelin myös kaverin kanssa, joka omistaa kolme ravintolaa Augustassa. Hänen liikevaihtonsa vuodessa on noin kolme miljoonaa ja siitä yli 500 000 tulee tämän yhden viikon aikana, suurimmalta osin catering-palveluista.

Mastersia ei ole kokonaan peruutettu, vaan se pyritään pelaamaan marraskuussa. Paikalliset yrittäjät odottavat nyt kädet ristissä, että turnaus todella pystytään pelaamaan ja että kiinnostus loppusyksystä on samaa luokkaa kuin perinteisesti.