Holmenkollenin kuninkuus- ja kuningattaruusmatkat jäivät tämän kauden viimeisiksi maastohiihdon maailmancupin kisoiksi. Perinteikkäät ja arvostetut kisat tuovat menestyjille kunnian lisäksi myös kultaa. Paitsi nyt, sillä sekä miesten että naisten kärkikolmikko ei ole täytettä lompakkoihinsa saanut.

Holmenkollenilta ei tarvitse yleensä palkintopallisijoituksen myötä lähteä täysin tyhjin taskuin, sillä voittajalle maksetaan palkintorahana sekä miesten että naisten osalta 10 000 Sveitsin frangia, kakkoselle 7500 ja kolmoselle 5000. Euroina summat ovat miltei samaa luokkaa.

Tilillä rahoja ei ole kuitenkaan kellään näkynyt.

– En ole vielä saanut palkintorahoja Holmenkollenilta. Toivon että Abid Raja käyttää pian luottokorttiaan, miesten viidenkympin kolmonen Emil Iversen viittaa NRK Sportille Norjan valtion lupaamaan avustukseen urheilulle.

Iversen osuu myös naulan kantaan, sillä Holmenkollenin järjestäjät odottavat yhtä lailla osuuttaan urheilulle luvatusta lähes 60 miljoonan euron tukipaketista.

– Pitää paikkaansa. Tässä tilanteessa meillä pitää olla pelastussuunnitelma ensin valmiina ennen kuin voimme maksaa sen mitä olemme velkaa. Näiden suoritusten pitää siis odottaa kunnes meillä on kaikki hallinnassa, Holmenkollenin järjestelykomitean johtaja Kristin Vestgren Sæterøy myöntää suoraan ja vahvistaa, että kellekään kuudesta mitalistista ei ole palkkiota toistaiseksi maksettu.