Norjan naisten maastohiihtojoukkueen valmentaja ja myös tähtihiihtäjä Therese Johaugin henkilökohtainen valmentaja Geir Endre Rogn on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä. Rognille tarjottiin jatkoa sopimukseen, mutta hän kieltäytyi vedoten vaimonsa vakavaan sairauteen.

38-vuotiaan Rognin vaimon sairaus on edennyt viime vuosina huonompaan suuntaan ja joulua ennen lääkärit asettivat hänet elinsiirtojonoon haimansiirtoa varten. Jos – ja toivottavasti kun – operaatio on edessä, seuraa tästä väistämättä pitkä ja vaikea toipuminen.

– Päädyin sanomaan ei kiitos, valitettavasti. Minulla olisi todella paljon halua jatkaa, mutta nyt minua tarvitaan enemmän kotona pitämään huolta arjesta ja asioiden sujumisesta sekä vaimoni että kahden poikamme osalta, Rogn sanoi NRK:lle.

– On kuitenkin lopulta helppo nostaa perhe etusijalle.

Rognin päätös on helppo ymmärtää, sillä maajoukkuevalmentajan tehtävä vaatii jatkuvaa ja usein viikkokausia peräjälkeen työskentelemistä kaukana kotoa. Tämän ymmärtää hyvin myös Johaug.

– Ennen kaikkea haluan sanoa, että menetämme uskomattoman hyvän valmentaja Geir Endressä. Hän on ollut isossa roolissa minun ja joukkueen kannalta viime vuodet, Johaug sanoi.

– Kiitän häntä kaikesta mitä hän on tehnyt ja toivotan onnea jatkoon. Tulemme kaipaamaan häntä niin ladun varressa kuin ruokapöydän ääressä.