Koronavirus on pysäyttänyt urheilutoiminnan hyvin tehokkaasti ja samalla lajit ja sarjat ympäri maailman miettivät mahdollisuutta palata normaaliin kilpailurytmiin mahdollisimman pian. Yksi avainkysymyksistä on katsojien päästäminen stadioneille ja areenoille.

Kokoontumisrajoituksia on voimassa useimmissa maissa, mutta jonain päivänä näitäkin lievennetään ja lopulta puretaan. Mutta palaavatko katsojat lehtereille? Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan eivät ainakaan ehdoitta.

Seton Hallin yliopiston Stillman School of Businessin tekemän tutkimuksen mukaan peräti 72 prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei aio mennä katsomaan urheilutapahtumia ilman rokotetta koronavirusta vastaan. Urheilufaneiksi tunnustautuneiden keskuudessakin tämä lukema oli hurjat 61 prosenttia.

Vain 13 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että paluu entiseen sujuisi täysin kivutta.

– Tämä virus on nyt koko kansakunnan huolena. Itseään urheilufaneiksi kutsuvat – kaikilla tasoilla – ovat hyvin lähellä yleistä linjaa mitä tulee omaan turvallisuuteensa ja pelaajien turvallisuuteen, Seton Hallin urheilukyselyistä vastaava johtaja Rick Gentile sanoi ESPN:lle.