Koronapandemian vuoksi ihmiset ovat sidottuja etätöihin, osa on lomautettuna ja osalla muuten vain enemmän vapaa-aikaa. Matkustaminen ulkomaille on käytännössä mahdotonta samalla. Tämä yhtälö on näkynyt todella selvästi Ruotsin golfkentillä.

Tukholman alueella ja sen pohjoispuolella olevassa Upplandissa on kaikkiaan vajaat 80 golfkenttää ja näihin on ollut käynnissä todellinen ryntäys.

– Jättiläismäisen kasvun kävijöissä näkee. On paljon ihmisiä, jotka pelaavat golfia ja useimmilla on nyt enemmän aikaa pelata. Kun ulkomaille Espanjaan, Ranskaan tai Italiaan ei ole yhtä helppo matkustaa nyt, niin he tulevat pelaamaan täällä Ruotsissa, Sparrenin golfkerhon toimitusjohtaja Joakim Sabel toteaa SVT Sportille.

Golfin ammattilaiskisat on Ruotsissakin peruttu kesäkuun loppuun saakka, mutta paikallisia amatöörikisoja saa edelleen pelata ja kiinnostusta riittää. Golfkerho on juuri aloittanut keskiviikkokisat ja osallistujia on jonoksi saakka.

– Hulluinta on, että golf voi hyvin kriisiaikojen takia. Yhä useammalla ihmiselle on valitettavasti ”vapaata” ja silloin he lähtevät ulos pelaamaan golfia, kisaan osallistunut Janne Carlsson kiteytti.