Maratonjuoksuun ei tarvita kuin alusta, jolla juosta ja itse juoksija. Tämän todisti 47-vuotias britti Gareth Allen, joka urakoi täysimittaisen maratonin omalla takapihallaan.

Allen sai inspiraationsa nähtyään uutisissa kiinalaismiehen juosseen 50 kilometriä olohuoneessaan. Mittanauha käteen ja takapihalle, jossa tarkkojen laskelmien jälkeen Allenilla oli selvillä kuinka maraton taittuisi kotioloissa.

Tavoite kirkastui 1066 kierrokseksi ympäri takapihalle tehtyä rataa eli Allenin kierroksella oli mittaa noin 40 metriä. Jotain kuitenkin puuttui eli sosiaalisuus ja Allen viritteli juoksustaan Facebook-tapahtuman ja jakoi sitä ystävilleen. Puskaradio toimi ja parhaimmillaan Allenin suoritusta seurasi livenä 4000 ihmistä.

– Sain paljon mahtavaa tukea striimin kautta, kommentteja tuli kaikkialta maailmasta. Perheeni tuli mukaan ja alkoi lukea ääneen kommentteja sitä mukaan kun niitä tuli – se antoi minulle paljon voimia jatkaa, Allen kertoi Runner’s Worldille.

Lopulta matkaa tuli ylikin maratonin, sillä Allen lisäsi haasteeksi kerätä katsojilta yhteensä 1066 puntaa lahjoituksina, mikäli hän juoksee kuusi tuntia. Maraton tuli täyteen jo viiden tunnin kohdalla, joten lisäkilometrejä tuli melkoisesti.