Käytännössä lähes kaiken kilpaurheilutoiminnan ollessa pysähdyksissä kovassa nousussa olevan e-urheilun nähdään nousevan yhä vahvemmin esille. Näin on osin käynytkin, mutta asiassa on totta vain toinen puoli.

Monia e-urheilutapahtumia voidaan toki järjestää verkossa ja järjestetäänkin, mutta huipputasolla puhutaan turnauksista perinteisessä mielessä. Kilpailijat ovat fyysisesti samassa paikassa näissä turnauksissa – jotka ovat nekin siis nyt siirrettyjä tai peruutettuja valtaosin.

Miljardibisnekseksi nousseen e-urheilun suurimmat kisat pelataan täyteen ahdetuilla stadioneilla. Ja juuri nämä turnaukset kärsivät yhtä pahasti koronaviruksesta kuin kaikki muukin urheilu.

– On yleinen väärinkäsitys, että kaikki tapahtuu verkossa, Team Vitalityn johtaja ja toinen perustaja Nicolas Maurer sanoo PA Newsille.

– Verkossa ei oikeastaan pelata ammattimaisessa e-urheilussa. Joka viikonloppu on turnauksia ja pelaajat saattavat olla mukana 30-36 turnauksessa vuoden mittaan.

Tosin nykytilanteessa e-urheilulla on kuitenkin tämä ”verkko-optio” olemassa.

– Voimme joka tapauksessa jatkaa pelaamista verkossa. Synkän pilven hopeareunus on se, että e-urheilu voi jatkua, Maurer toteaa.