Tenniksen miesten maailmanlistan kärkipelaajat Novak Djokovicin johdolla ajavat avustusohjelmaa ATP-listan sijoilla 250. – 700. oleville pelaajille, joille turnausten peruuttaminen on taloudellisesti iso riski. Ajatuksena on, että TOP100-pelaajat maksavat sijoituksensa perusteella tietyn summan rahastoon kukin.

Kaunis ajatus ja kun mukaan pyritään saamaan myös turnausjärjestäjiä, se kuulostaa vielä kauniimmalta. Ei kuitenkaan kaikkien mielestä.

Itävaltalaispelaaja Dominic Thiem – maailmanlistan kärkeä hänkin – on ottanut asiaan selkeän kannan – tai paremminkin kieltäytynyt osallistumasta hyvin selkein sanoin.

– En näe miksi minun pitäisi antaa rahaa sellaisille ihmisille, Thiem latasi Kronen Zeitungille.

– EI kukaan meistä kärkipelaajista ole saanut mitään lahjana. Meidän jokaisen on pitänyt taistella tiemme ylös. Ei missään ammatissa voi taata, että jossain kohdin tulee tekemään paljon rahaa.

Thiem jatkoi vielä ja epäili voiko rankinglistan alemmilla sijoilla olevia pelaajia kaikkia edes kutsua varsinaisesti ammattilaisiksi.

– Tiedän Future Tourin ja olen pelannut siellä kaksi vuotta. Siellä on aika paljon väkeä, joka ei panosta kaikkeaan lajiin.