Yksi aikakausi kansainvälisessä hiihtoliitossa päättyy vääjäämättä syksyllä, kun puheenjohtajan nuijaa peräti 22 vuotta heiluttanut Gian-Franco Kasper on ilmoittanut, ettei enää asetu ehdolla. 78-vuotiaan italialaisen seuraajaehdokkaaksi on noussut todellinen yllätysnimi Ruotsista.

Nimi Johan Eliasch ei sano urheilua seuraaville juuri mitään edes Ruotsissa. 58-vuotias Eliasch on sikäli yhteydessä urheiluun, että hän on toimitusjohtaja ja omistaja Headissa, joka tunnetaan ennen kaikkea alppihiihto- ja tennisvälinevalmistajana. Sen lisäksi hän on Ruotsin 14. rikkain mies, jonka omaisuus on vajaat kolme miljardia euroa.

Oman mielenkiintonsa tuo kuitenkin se, että jopa Ruotsin alppihiihtomaajoukkueessa Eliasch on käytännössä tuntematon. Ruotsin hiihtoliitossa ei olla juuri sen paremmin valveutuneita – mutta tiedetään toki, että Eliasch on ilmoittautunut ehdokkaaksi FIS:n johtoon.

– Mitä hänestä voi sanoa? Ruotsalainen, jolla on paksu tukku rahaa. Hän on liikemies, joka on onnistunut erittäin hyvin, mutta tuskinpa hänellä on Head-omistuksensa lisäksi kovin kummoista kytköstä urheiluun, Ruotsin hiihtoliiton johtaja Ola Strömberg sanoi Expressenille.

Strömberg sanoo suoraan olevansa todella ihmeissään Eliaschin ehdokkuudesta.

– Voi sanoa että olen hämmästynyt. Tämä on jotain ihan muuta kuin se liikemaailma, johon hän muuten kuuluu.