Tiistai oli merkittävä päivä Etelä-Koreassa, sillä maassa pelattiin ensimmäinen ammattilaissarjan ottelu sitten koronarajoitusten voimaantulon. Soulilaisseurat Doosan Bears ja LG Twins kohtasivat pre-seasonin baseball-ottelussa – toki tyhjille katsomoille.

Baseball on katsojamäärissä mitaten Etelä-Korean suosituin laji ja Bearsin ja Twinsin kohtaamiset maan suurin derby. Ei ollut siis ihme, että yli 700 000 katsojaa näki suoratoistopalvelu Naverin kautta, kuinka kauan kaivattu ensimmäisen syöttö lähti Twinsin syöttäjä Cha Woo-chanin kädestä.

Katsojia ei ollut ensimmäistäkään, ei edes lajiin oleellisesti kuuluvia cheerleadereita. Joukkueitten ja ottelutoimitsijoiden lisäksi stadionille päästettiin vain 50 median edustajaa, joilla heilläkään ei ollut mahdollisuutta haastatella pelaajia ottelun jälkeen.

Muut olivat siis seuraamassa ottelua kotona.

– Haluan laukaista stressiäni stadionilla mussuttamalla kanaa ja ottamalla mukin olutta ja on sääli, etten pysty tekemään sitä. Beras-fani Yi Hyon-hui sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Mutta on tämä minusta paljon parempi kuin olla huolissaan viruksesta. Tämä on erittäin hyvä päätös kaikille faneille, jotka ovat odottaneet.

Baseballin sarjakauden Etelä-Koreassa on määrä alkaa 5. toukokuuta edelleen suljetuin ovin.