Superapua supertähtien johdolla: Tenniksen kolme suurta keräävät miljoonia kanssapelaajiensa tueksi

© Kuva: Getty Images

Miesten tenniksen kolme suurta nimeä Novak Djokovic, Roger Federer ja Rafael Nadal ovat yhteistuumin lähteneet avustamaan koronatilanteen takia taloudellisessa hädässä olevia kanssapelaajiaan ATP-listan alemmilla sijoilla.

Kolmikolla on kunnianhimoinen tavoite: Saada kokoon summa, josta voidaan lahjoittaa 10 000 dollaria jokaiselle ranking-listan sijoilla 250. – 700. olevalle pelaajalle. Kokonaissumma on siis 4,5 miljoonaa euroa.

– Mielestämme meidän pitää liittyä yhteen ja auttaa näitä pelaajia. Moni heistä ajattelee tenniksen jättämistä, koska he eivät yksinkertaisesti pysty selviytymään taloudellisesti, ATP-järjestön pelaajaedustajanakin toimiva Djokovic perusteli L’Equipen mukaan.

Kolmikko ei toki rahoja kokonaan omasta taskusta kaiva. Suunnitelmaan kuuluu, että ATP-listan 100 parasta pelaajaa lahjoittaa kukin tietyn summan, joka porrastetaan listasijoituksen mukaan.

Lisäksi Djokovicin mukaan näyttää hyvin mahdolliselta, että jokaiselta neljältä Grand Slam -turnaukselta saataisiin rahastoon puoli miljoonaa. Lisäksi loppuvuoden ATP-finaalien palkintosummasta puolet on tarkoitus siirtää suoraan rahastoon.