Muun maailman tavoin Floridassa on tällä hetkellä voimassa varsin mittavia koronarajoituksia. Miami Beachillakaan ei nähdä normaaliin tapaan muiden seassa kuntoilijoita tällä hetkellä. Paitsi yksi.

Robert Kraft jatkaa pitkää juoksuperinnettä edelleen yksinään. Epäonnistuneen muusikkouran jälkeen vuonna 1975 vanhempiensa luokse Miamiin palannut nyt 69-vuotias Kraft oli vailla tekemistä ja päätyi juoksemaan 13 kilometrin matkan South Beachilla joka päivä. Ja on tehnyt näin siitä saakka.

USA:ssa ja etenkin Floridassa pieneksi kuuluisuudeksi noussut Kraft jatkaa päivittäistä juoksemistaan – joka päivä kello 17.30 alkaen – rajoituksista huolimatta. Hänellä on kuitenkin erikoislupa viranomaisilta paikallisen lääkärin suosituksesta; juokseminen tekee hyvää selkäongelmille. Epäilemättä julkisuus ja pitkä perinne painoivat myös päätöksessä.

– Haluan antaa ihmisille toivoa. Haluan näyttää, että vaikka maailma on ylösalaisin, jotain ei ole muuttunut, Kraft sanoi AS:lle.

– Ainoat jäljet, joita nyt näen rannalla ovat lintujen jättämiä ja omiani edellisiltä päiviltä. Jos jumala suo, jatkan tätä joka päivä, ellei valtameri nouse tai koronavirus nappaa minua.