Venäläistä yleisurheiluvalmentajaa Andrei Eremenkoa ei toviin nähdä ammattiaan harjoittamassa. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS katsoi osoitetuksi, että Eremenko yritti lahjoa dopingtestaajan olemaan suorittamatta testiä.

Tapaus sattui Venäjän mestaruuskisoissa vuonna 2017. Eremenko pyrki estämään valmennettavansa, aitajuoksija Julia Malujevan testaamisen ja viimeisenä keinona tarjosi testaajalle rahaa toimenpiteen tekemättä jättämisestä.

Malujeva oli jo aiemmin onnistunut luikertelemaan dopingtestistä väitettyään ”kadottaneensa” näytteen vessassa. Tämän jälkeen hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan, mutta CAS:n mukaan sairaskohtaus oli pelkkää teatteria.

Malujeva on jo aiemmin tuomittu vuoteen 2022 saakka ulottuvaan kilpailukieltoon, mutta valmentaja Eremenko sai venäjän antidopingjärjestö Rusadalta alun perin vapauttavan tuomion. Tästä valitettiin kuitenkin CAS:lle, joka nyt siis lätkäisi miehelle neljän vuoden pannan.