Itävallassa järjestettiin lauantaina tällä hetkellä harvinainen oikea urheilutapahtuma, kun televisioyhtiö ORF:n studioilla pelattiin pöytätennisturnaus hyvin tiukoin säännöin. Turnauksessa Itävallan parhaimmiston miehet ja naiset pelasivat lisäksi samassa sarjassa.

Normaalien pöytätennissääntöjen lisäksi voimassa olivat ”koronasäännöt”. Jokaisella pelaajalla oli omat pallot, pöydän pintaan ei saanut koskea, puolia ei vaihdettu ja tuomari ohjasi pelejä suojamaski kasvoillaan.

Vasta muutama päivä aiemmin takaisin harjoittelun pariin päässeille pelaajille neljän pelaajan turnaus oli iso asia harmaaseen arkeen. ”Miesten välierässä” Stefan Fegerl kaatoi Daniel Habesohnin ja ”naisten välierässä” Liu Jia kukisti Karoline Mischekin.

Turnauksen vei nimiinsä Liu Jia, joka kaatoi Habesohnin finaalissa niukasti erin 3-2. Kokenut 38-vuotias pelaaja – Euroopan mestari vuodelta 2005 – näki turnauksen yhden erikoissäännön antaneen hänelle kuitenkin kohtuutonta etua. Naispelaajat saivat miehiä vastaan nimittäin joka erään 6-0-lähtöedun ja ratkaisevaan viidenteen erään vielä kolme lisäpistettä etua.

– Ei tämä systeemi ole reilu. 6-0-etumatka meille tekee tästä miehille jo aika vaikeaa, Liu Jia sanoi Kronen Zeitungin mukaan.

Pelaamaan pääsemiseen sinänsä Liu Jia oli enemmän kuin tyytyväinen ja samaa sanaili Fegerl.

– Tässä tilanteessa on todella tärkeää, että on pelejä. Yritin saada tästä irti kaiken mahdollisen ja kokonaisuudessaan voi olla tyytyväinen.