Euroopan uintiliitto LEN on joutunut melkoisen skandaalin kouriin. Liittoa syytetään sopimuksista liki olemattomien yhtiöiden kanssa ja selittämättömistä maksuista näille. Syytökset johtavat liiton huipulle saakka, sillä niiden keskiössä on puheenjohtaja Paulo Barelli.

Syyttäjille Sveitsissä ja Italiassa toimitetut dokumentit osoittavat LEN:n maksaneen suorituksia kolmelle italialaisyhtiölle, jolta liitto ei kuitenkaan ole hankkinut mitään palveluita. Frankfurter Allgemeinen tietojen mukaan yhden yhtiöistä pääomistaja on puheenjohtaja Barelli.

Lehden mukaan Barelli on pääsihteeri David Sparkesin ja rahastonhoitaja Tamas Gyarfasin kanssa allekirjoittanut Elevan-nimisen yhtiön kanssa sopimuksen konsultointipalveluista liittyen tv-oikeuksiin. LEN:n edustajan Bartolo Consolon mukaan kolme edellistä Euroopan yleisradioyhtiö EBU:n kanssa tehtyä tv-sopimusta ovat yhteisarvoltaan noin 2,3 miljoonaa euroa.

Yhtiön nimi on ollut niin LEN:n sisällä kuin myös EBU:ssa täysin tuntematon ja EBU:n edustajan mukaan yhtiö ei yleensäkään neuvottele tv-sopimuksista agenttien välityksellä.

Kaksi muuta vyyhdissä mukana olevaa yhtiötä ovat CIR AUR ja Eurozona, joista edellisessä Barelli on pääomistajana. Kummallekin yhtiöille on maksettu ”logistiikkapalveluista” ja ”markkinointituesta” useita 20 – 24 000 euron suorituksia.