Mike Tysonin harjoitusvideoita ovat seuranneet tarkkaan myös nyrkkeilyvalmentajat. Kommentteja ex-mestarin paluun suhteen on putoillut sieltä täältä. Aikanaan Tysonin kanssakin yhteistyötä tehnyt kokenut nyrkkeilyvalmentaja Rafael Cordeiro myöntää hänkin yllättyneensä näkemästään.

Cordeiro katsoi Tysonin videoita vasta kuultuaan 53-vuotiaan ex-maailmanmestarin mahdollisista paluuaikeista.

– En tiennyt mitä odottaa, hän ei ollut lyönyt hanskoilla kymmeneen vuoteen. En kuitenkaan odottanut sitä minkä näin. Näin kaverin, jolla oli sama nopeus ja sama voima kuin kavereilla, jotka ovat 21- tai 22-vuotiaita, Cordeiro sanoi ESPN:lle.

– Täytyy olla hyvä nyrkkeilijä, joka lähtee sparraamaan Mikea.

Cordeiro otti kuitenkin realistisen näkökulman mahdolliseen paluuseen. Ihan nurkan takana otteleminen ei vielä voi olla, mutta ei välttämättä kovin kaukanakaan.

– Ei tämä mikään vitsi ole. Vielä lisää voimaa, lisää nopeutta, kaikkea, Cordeiro analysoi ja uskoi, että puolen vuoden päästä Tyson olisi valmis menestyksekkääseen paluuseen.

Vuodet vierivät, mutta Cordeiro nostaa esille yhden edun mikä Mike Tysonilla vuosimallia 2020 on viidentoista vuoden takaiseen Mike Tysoniin, joka tuolloin päätti ammattilaisuransa.

– Uskon vahvasti, että Mike taisteli itseään vastaan todella pitkän aikaa. Nyt hän on kuitenkin ylpeä siitä että on se Mike Tyson, joka hän tänään on.