Kaikkien aikojen paras valkoihoinen pikajuoksija – olympialegenda kuollut 84 vuoden iässä

Yleisurheilumaailma on menettänyt yhden suuren nimen, kun pikajuoksun legenda Bobby Joe Morrow on menehtynyt kotiseudullaan Texasissa 84 vuoden iässä. Morrown kuoli Sport1:n mukaan lauantaina.

Morrow muistetaan parhaiten Melbournen olympialaisista vuodelta 1956, jolloin hän uusi Jesse Owensin tempun 20 vuoden takaa voittamalla kultaa niin 100 metrillä, 200 metrillä kuin 4×100 metrin viestissäkin. Vastaavaan ei Morrown jälkeenkään ole pystyneet kuin Carl Lewis ja Usain Bolt.

Useat lajiasiantuntijat pitävät Morrowta kaikkien aikojen parhaana valkoisena pikajuoksijana huolimatta siitä, että hänen aktiiviuransa jäi hyvin lyhyeksi.

Morrow lopetti kilpailemisen jo kaksi vuotta Melbournen olympialaisten jälkeen vain 22-vuotiaana ja ryhtyi maanviljelijäksi. Hän teki lyhyen paluun vielä vuonna 1960, mutta keskittyi sen jälkeen täysin tilansa hoitamiseen.