Ryhmä mongolilaisia paralympiaurheilijoita matkasi Japaniin helmikuussa harjoittelemaan edessä olevia Tokion paralympialaisia varten. Tokion olympialaiset ja myös paralympialaiset siirrettiin sittemmin, mutta ryhmä on edelleen Yatzussa, Japanissa.

Paluuta Mongoliaan ei tällä hetkellä ole kotimaan tiukkojen koronarajoitusten takia ja urheilijat ovat Yatzussa toistaiseksi edelleen.

– Koska emme ole varmoja koska voimme palata Mongoliaan, olen keskittynyt harjoitteluun, naisten heittolajeissa kilpaileva Erdenechimeg Unurmaa kertoi Kyodo Newsille.

– Emme voi muuttaa tosiasioita sen suhteen, ettemme voi palata. Minulla on hiukan koti-ikävä ja haluan nähdä perheeni, mutta ei tälle voi mitään ja yritän saada kaiken irti ajattelemalla positiivisesti.

Ryhmässä on mukana joukkueenjohtaja, valmentaja ja neljä urheilijaa, joiden oli määrä matkata jo 11. maaliskuuta kohti Dubaita ja siellä järjestettäviä kisoja.

Samankaltainen tilanne on toisellakin mongolialaisryhmällä. Kaksi valmentajaa ja kuusi olympialaisiin valmistautunutta maratoonaria ovat jumiutuneet puolestaan Izumisanoon, josta heidän oli alun perin määrä palata kotiin jo 18. maaliskuuta.