Rafael Nadalia ei suotta ole vuosikausia kutsuttu tenniksen ”massakenttien kuninkaaksi”. Espanjalainen on nimenomaan massakentillä tehnyt hurjaa jälkeä ja kaikkein kovinta tulosta on syntynyt Roland-Garros’ssa Ranskan avoimissa, jotka Nadal on voittanut peräti 12 kertaa.

Takavuosien tähtipelaaja ja etenkin ranskalaisyleisön suuri suosikki Henri Leconte suitsuttaa estoitta Nadalia. Leconte ei nosta esille vain titteleiden määrää ja huikeaa voittoprosenttia massalla, vaan ennen kaikkea sen, että Nadal on pystynyt uusiutumaan vuosi toisensa jälkeen.

– Kun ajattelee, että 12 Roland-Garros’n voittoa 15 vuodessa… Sitä ei uskoisi mahdolliseksi. Jos joku sanoisi sinulle sellaista, pitäisit häntä hulluna, Leconte sanoi Stats Performin haastattelussa.

– Mikä hämmentää minua on se, kuinka hän kehittyi fyysisesti, kuinka hän muutti peliään ja kuinka hän kehittyi. Vertaisin häntää F!-talliin, joka rakentaa uuden auton joka vuosi; hän tulee joka vuosi uudella pelitavalla ja uudella tavalla sopeutua [vastustajiin].

Leconten mukaan Nadal tekee pieniä muutoksia ja parannuksia jatkuvasti kaikkiin pelaamisensa osa-alueisiin.

– Se on ihmeellistä ja lisäksi hän on henkisesti ihan ylimaallinen. Se taso jolla hän pelaa Roland-Garros’ssa fyysisesti ja henkisesti – en itse pystyisi pelaamaan edes yhtä erää samalla tavalla, Leconte ylisti.