Palkintosummat vapaaottelun UFC:ssa ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseet huimasti. Korvaustason nousu näkyy kuitenkin lähinnä palkkahaitarin yläpäässä. ”Riviottelijat” eivät edelleenkään pääse lajilla rikastumaan.

Muutamat valovoimaisimmat tähdet kuittaavat miljoonien ottelupalkkioita ja listan kärjessä on varsin odotetustikin Conor McGregor. Express julkaisi UFC-tähtien viimeisimpien kolmen ottelun tilipussit – siltä osin kuin niistä oli tarkempaa tietoa. McGregor on ensimmäinen UFC-ottelija, joka kuittaa jatkuvasti seitsennumeroisia palkkioita ja kolme edellistä ovat kaikki 2,75 miljoonan euron luokkaa ottelulta.

McGregorin kovimpana haastajana myös palkkalistalla on Khabib Nurmagomedov, jonka palkkioissa on selkeästi enemmän vaihtelua, mutta kaksikon taannoisesta kohtaamisesta Nurmagomedovkin kuittasi noin 1,9 miljoonaa euroa.

Kaksikon takana Jon Jones on kuitannut tasaisesti vajaan puolen miljoonan euron ottelupalkkioita ja Nate Diaz pyörii samoissa summissa poikkeuksena ”uusinta” McGregoria vastaan, joka toi tilille yli 1,8 miljoonaa euroa.

Lasku on jyrkkä huipulta lähdettäessä. Nyt UFC 249:n tähtenä otteleva Tony Ferguson kuuluu hänkin komeasti TOP10-listalle, mutta ansiot edellisistä otteluista ovat jääneet ”vain” noin 140 000 euroon ottelua kohden.

UFC 249 ilta näytetään Viaplayn lisäksi Viasat Urheilu -kanavalla! Tapahtuma alkaa Suomen aikaan kello 5:00 sunnuntai aamuna ja se huipentuu kevytsarjan mestaruusotteluun. Selostamossa Jani Rajalin ja Aleksi Nurminen.