Norjan mäkihypyn budjettia leikataan rajusti – ”käännämme nyt kaikki kivet”

© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Norjan mäkihyppymaajoukkueelle on miettimistä tulevan kauden osalta maan hiihtoliiton leikattua mäkihypyn budjettia rajulla kädellä. Ennakkoon pelättiin jopa 30 prosentin leikkausta ja lähellä sitä on myös karu totuus: 31 miljoonan kruunun budjetti putoaa 24 miljoonaan eli reiluun kahteen miljoonaan euroon.

Norjan mäkihypyn urheilujohtaja Clas Brede Bråthenin mukaan jotain on keksittävä, jotta toimintaan ei tarvitse tehdä kohtalokkaita seurauksia.

– Käännämme uusia kiviä, ja käännämme kiviä, joita olemme kääntäneet ennenkin. On kuitenkin selvää, että tällä tulee olemaan vaikutuksia kokonaisuuteen, Bråthen sanoi Verdens Gangille.

Bråthen painotti kuitenkin sitä, että leikkaukset eivät näy suoraan hyppääjien lompakossa. Norjan hiihtoliitto NSF ei maksa hyppääjille korvausta, vaan tulot perustuvat FIS:n kilpailujen palkintorahoihin.

– Palkintorahoista on keskusteltu FIS:n kanssa. Ne ovat viimeinen asia, jota haluamme lähteä leikkaamaan. Urheilijoissa on meidän arvomme, emmekä voi viedä heiltä elantoa. Siinä olisi kyse klassisesta esimerkistä, jossa istuisimme sahaamassa omaa oksaamme, Bråthen tähdensi.

Mäkihyppyjoukkueen kokoa sen sijaan saatetaan hyvin supistaa. Päävalmentaja Alexander Stöckl on julkaisemassa kauden 2020-21 joukkueensa kesäkuun alussa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!