Golfin maailmanlistan ykkönen Rory McIlroy lukee Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille melkoiset madonluvut koronakriisin hoitamisesta. Samalla McIlroy ilmoitti, ettei aio vastaisuudessa astua väylälle samaan aikaan Trumpin kanssa.

Golfkärpäsen pahasti purema Trump ja McIlroy kiersivät kierroksen yhdessä helmikuussa 2017 ja jo tuon jälkeen pohjoisirlantilainen pyysi anteeksi jokaiselta, joka saattoi ”v…untua” asiasta ja lisäsi harkitsevansa vakavasti jättävänsä seuraavan vastaavan tilaisuuden väliin.

”Harkinta-aika” on nyt ummessa McIlroyn kokiessa vastaavia v-alkuisia tuntemuksia Trumpin tavasta hoitaa koronavirustilannetta – tai lähinnä olla hoitamatta.

– Olemme juuri nyt keskellä jotain, joka on todella vakavaa. Se tosiasia, että hän yrittää politisoida sen ja tehdä asiasta kampanjateemaansa ja sanoa, että ’me teemme eniten testejä maailmassa’ kuin kyse olisi jostain kilpailusta – se on vain jotain ihan karmeaa, McIlroy sanoi McKellar Golf Podcastissa.

– Tuo ei ole tapa, jolla johtajan tulee toimia. Tiettyä diplomaattisuutta pitää olla, eikä hän mielestäni sellaista osoita varsinkaan tällaisina aikoina.

McIlroy myönsi, että yhteisestä kierroksesta taannoin jäi sinänsä hyvä kuva Trumpista.

– Hän on hyvin karismaattinen, hän oli ystävällinen kaikille pelatessaan, ei ollut väliä oliko kyse minusta tai mailapojista tai opettajasta klubilla. Hänessä on jotain ihan ilmeisesti ja täytyykin olla. Eihän hän muuten olisi Valkoisessa talossa.

– Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin hänen kanssaan samaa mieltä kaikesta, tai itse asiassa yhtään mistään mitä hän sanoo. En tiedä haluaisiko hän pelata tämän jälkeen vielä kanssani, mutta minun on helppo sanoa ei.

Clear Golf

@ClearSportsGolf
Big battle today at Trump International with Clear CEO Garry Singer @McIlroyRory @PaulONeillYES @realDonaldTrump Drain the putt...