Yhdysvaltain baseballin ammattilaissarja MLB on lätkäissyt perät 80 ottelun pelikiellon Cleveland Indiansin syöttäjä Emmanuel Claselle. Clasen pannan syy on kärähtäminen kiellettyjen suoritusta parantavien aineiden käytöstä eli lyhyesti sanottuna dopingista.

Tarkemmin ottaen Clasen näytteestä löydettiin Boldenone-nimistä valmistetta, jota käytetään lihasmassan kasvattamiseen ja voiman lisäämiseen. Testosteronijohdannaisella valmisteella ei ole USA:n antidoping-viraston mukaan lääketieteellistä käyttöä. Useimmiten sitä käytetään hevosten kilpailukyvyn parantamiseen.

22-vuotias Clase siirtyi Clevelandiin vasta tänä talvena pelattuaan vahvan kauden Texas Rangersissa. Seura ei tuomiosta luonnollisesti ilahtunut, mutta vakuutti seisovansa pelaajansa tukena.

– Olemme pettyneitä kuultuamme Emmanuel Clasen pelikiellosta johtuen rikkomuksista vastoin MLB:n sääntöjä ja pyrkimyksiä kitkeä lajista suoritusta parantavat lääkeaineet, Indiansin tiedotteessa sanottiin.

– Olemme olleet yhteydessä Emmanueliin ja toivotamme hänet tervetulleeksi takaisin sen jälkeen kun kurinpitorangaistus on kärsitty.