Pitkä NFL-ura päättyi pettymykseen – ei repsahdusta, vaan hurjat 30 kiloa painoa pois viidessä kuukaudessa

© Kuva: Getty Images

Tammikuun 12. päivä oli musta päivä amerikkalaisen jalkapallon NFL:n Baltimore Ravensin kokeneelle Marshal Yandalle. 13. kausi NFL:ssa päättyi yllätystappioon Tennessee Titansille ja 35-vuotias Yanda tiesi, että hän tuskin enää koskaan astelisi kentälle sen jälkeen.

Mitä tekee uransa pettymykseen päättämään joutuva urheilija? Antaa mennä, ei välitä enää ja sortuu huonoon elämään? Monella kenties näinkin, mutta Yandalla asiat menivät ihan toiseen suuntaan.

Miehen tunnistaminen ei vanhoille pelikavereillekaan ole välttämättä helppoa nyt ulkomuodon muuttumisen takia. NFL:ssä tarvitaan massaa etenkin linjamiehenä pelatessa ja sitä Yandalla oli liki 150 kilon verran. Nimenomaan oli, sillä sitten tammikuun painosta on pudonnut peräti 30 kiloa.

Selkeä harjoitusohjelma ja ennen kaikkea ruokavalio – eikä mitään syömistä iltaseitsemän jälkeen – on ollut Yandan salaisuus.

– On yksi sana, se on ’haluta’. Jos haluat tehdä sen, teet. Kyse on siitä kuin lujasti tahdot. Ihmiset haluavat puhua asiasta, mutta lopulta kyse on vain siitä haluatko todella? Se on tärkeää, Yanda painotti ESPN:lle.

Tarkan ravintosuunnitelman kautta päivittäinen kulutus putosi 6000 kalorista 2200:aan ja tulos näkyy. Marshal Yandan tulevaisuudesta aktiiviuran jälkeen tuskin on turha olla huolissaan. Hän haluaa tehdä oikeita asioita. Ja myös tekee.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.