Viime vuodet naisten suunnistusta miltei ylivoimaisesta hallinnut ruotsalainen Tove Alexandersson on ollut jo viikkokausia harjoittelematta. Kisat on luonnollisesti peruutettu tai siirretty, mutta Alexanderssonin harjoitustaulle on ikävämpi syy – sairastaminen vahvasti koronavirukseen viittaavin oirein.

Viime vuonna MM-kisoissa kaikki kolme matkaa voittanut ja Ruotsin parhaaksi naisurheilijaksi valittu Alexandersson sairastui reilu kuukausi sitten maaliskuun lopulla.

– Minulla oli korkea ja aika pitkäkestoinen kuume päällimmäisenä oireena. Minua ei ole testattu koronaviruksen osalta, joten en tiedä onko kyse ollut siitä, mutta minulla on ollut aika lailla oireita, jotka voisivat viitata siihen, Alexandersson kertoi lehdistötiedotteessa SVT Sportin mukaan.

Itse sairastuminen näyttäisi olevan takanapäin, mutta kokonaan ongelmia ei vielä ole selätetty.

– Nyt oireita ei ole ollut pariin viikkoon, mutta en ole vielä aloittanut harjoittelua. Olen käynyt lääkärin tutkimuksissa ja niiden mukaan sairastuminen on vaikuttanut myös sydämeen.

– Ennen kuin alan harjoitella pitää varmistaa, että sydän on toipunut täysin ja ettei harjoittelun myötä ole mitään riskiä kompilkaatioista.