Suomalaisen yleisurheilija on hakenut harjoitteluunsa uusia virikkeitä – ”Se on vähentänyt henkistä taakkaa”

© Kuva: Getty Images

Varkauden Kenttä-Veikkojen seiväshyppääjä Laura Ollikainen on hakenut harjoitteluunsa uusia virkkeitä Otto Kilven nopeus- ja voimaopeilla. Kilpi vastaa Jyväskylässä opiskelevan ja harjoittelevan Ollikaisen juoksu- ja voimavalmennuksesta. Valmennustiimissä ovat myös Jukka Ollikainen ja Vesa Rantanen.

– Harjoitteluun haluttiin uusia ärsykkeitä. Periaatteessa seiväshyppy maailman huipputasolla nojaa nopeuteen. Kuka pääsee kuoppaan nopeimmalla vauhdilla nousee korkeimmalle, tytärtään pitkään valmentanut Jukka Ollikainen sanoo Warkauden lehdelle.

– Keväällä aloitettiin. Minulla on kokonaisvastuu voima- ja juoksupuolesta, Jukan vastuulla on lisätä tähän seiväshypyn näkökulma osaharjoitteineen ja Rantanen katsoo hyppypuolta. Tällä kolmikoilla koetetaan taiteilla tätä eteenpäin, Kilpi sanoo.

Ollikainen on ollut järjestelyyn tyytyväinen.

– Se on tosi kiva, kun on valmentaja paikalla harjoituksissa, varsinkin juoksuharjoituksissa. Olen saanut Otolta harjoituksiin paljon vinkkejä, mihin keskittyä ja mitä voisi parantaa, Ollikainen sanoo.

– Kun sanotaan mihin keskittyä, sitä saa harjoituksesta enemmän irti. Siitäkin on ollut hyötyä, että harjoituksissa on ryhmä ja sen sisällä tulee kilpailua. Koen, että olen urheilija, joka tarvitse sitä muiden kiritystä.

Ollikainen nauttii siitäkin, että voi keskittyä vain tekemään harjoituksen.

– Me olemme aikaisemmin suunnitelleet harjoituksia aika paljon yhdessä isän kanssa ja olen itsekin ollut paljon vastuussa. Nyt koitan olla harjoituksissa niin, etten itse mieti, vaan teen täysillä minkä valmentaja sanoo. Se on vähentänyt henkistä taakkaa, kun ei kyseenalaista niin paljon ja energiaa säästyy tekemiseen, Ollikainen kertoo.

Lähde: Urheiluliitto