Suomen aitajuoksijatähden ei ole tarvinnut olla yksin koronaviruspandemian aikana – Koripallorakas on seurana kotona: ”Olen aika perhekeskeinen ihminen”

© Kuva: Getty Images

Arvokisaton vuosi tarjoaa urheilijoille mahdollisuuksia tehdä kilpailukaudella kokeiluja, esimerkiksi kilpailuun valmistautumisessa. Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske näkee kesän kilpailut myös mahdollisuudeksi treenata sitä, kuinka löytää hyvän henkisen latauksen erilaisiin kilpailuihin.

– Uskon, että tänä kesänä kilpailuja lähestytään vähän eri tavalla. Varmaan tehdään esimerkiksi sitä, että kisapäivän jälkeisenä päivänä on heti kova treeni. Sillä haetaan sitä, että pystyy peräkkäisinä päivinä juoksemaan kovaa, Hurske sanoo.

– Voi olla myös, että tehdään kisaa edeltävänä päivänä kova treeni. Silloin haetaan sitä, että pystyy saamaan tuloksen ulos ilman mitään varsinaista herkistelyä. Sekin on uusi juttu, että Paavo Nurmi Gamesin tapainen kova kilpailu on samalla viikolla Kalevan kisojen kanssa.

Koronaepidemian tuomista rajoituksista Hurske kertoo selvinneensä hyvin. Kauppi Sports Center tarjosi puitteet harjoittelulle ja epätietoisuuden luoma henkinen stressi hellitti, kun päätöksiä arvokilpailuista alettiin julkistaa. Urheilun ulkopuolisessa arjessa pandemia on näkynyt eri tavoin.

– Olen aika perhekeskeinen ihminen ja kun isovanhemmat kuuluvat riskiryhmään, en ole kauheasti voinut heitä nähdä. Muuten arki on ollut aika normaalia. Tosin nyt ei ole tarvinnut elellä yksin, kun Italiassa lopetettiin kausi, Hurske viittaa Italiassa koripalloilevaan avopuolisoonsa Topias Palmiin.

Lähde: Urheiluliitto