Naisten alppihiihdon maailmancupin päättyneellä kaudella nimiinsä vienyt Federica Brignone hämmästyi ehdotusta siirtää ensi talven MM-kisat pidettäväksi vuotta myöhemmin alkuvuodesta 2022 heti talviolympialaisten jälkeen.

Italialaislaskijan kritiikin kärki kohdistuu omaan liittoonsa, sillä esitys Cortinassa pidettävien kisojen siirtämisestä tuli nimenomaan Italian hiihtoliitolta. Päätöstä asian suhteen kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei ole vielä tehnyt ja Brignone toivoo FIS:n ottavan asiaan toisen kannan.

Perustelut siirrolle ovat arvattavasti koronaviruksen vaikutuksissa, mutta Brignonen mukaan varovaisuus menee nyt jo liian pitkälle.

– Olen todella vihainen ja kyllästynyt. Kaikella kunnioituksella niitä kohtaan, jotka ovat sairastuneet ja sairastavat parhaillaan, samoin kuolleita ja kaikkia niitä, jotka ovat urakoineet ja kärsineet viruksen takia, mutta tämä on jo liioittelua, Brignone latasi etelätirolilaiselle sportnews.bz:lle.

– Tilastojen mukaan kuolleisuusluvut eivät kuitenkaan ole niin dramaattisia.

Ihan puskista Brignone ei mielipiteitään huutele, sillä hänen äitinsä Maria Rosa Quario sai koronatartunnan ja parani viruksen aiheuttamasta taudista. Tytär Federica oli äitiään hoitamassa sairauden aikana.