Reilun kuukauden ajan, tarkalleen ottaen 37 päivää, on kulunut siitä, kun edellinen varsinainen urheilutapahtuma järjestettiin läntisessä Euroopassa. Tänään vapunpäivänä pitkä katkos kuitenkin päättyy, kun Tennis Point Exhibition -turnaus käynnistyy saksalaisen pikkukaupungin Hohr-Grenzhausenin liepeillä.

Kyse on kahdeksan pelaajan pienimutoisesta turnauksesta, jossa ei varsinaisia suuria nimiä nähdä. Kyse on kuitenkin ammattilaisturnauksesta, jonka ehkä tunnetuin nimi on ATP-rankingin sijalla 239. oleva Dustin Brown. Osallistujat löytyvät kaikkineen ATP-listan toisen ja kolmannen sadan sijoituksilta.

Turnauksessa ei tehdä koronatestejä, mutta rajoitukset ovat tiukat. Yleisöä paikalle ei päästetä ja pelaajien lisäksi kenttäalueella on ainoastaan tuomari – ei edes pallopoikia. Suhteellisen matalasta statuksestaan huolimatta turnaus on herättänyt suurta mielenkiintoa ja mukana on useita yhtiöitä mukaan lukien amerikkalainen Tennis Channel, joka lähettää turnauksen ottelut suorina lähetyksinä.

– Tartumme tilaisuuteen käyttää video- ja tuotantotekniikka uusilla tavoilla tarjotaksemme parhaan mahdollisen katsojakokemuksen. Samalla varmistamme, että noudatamme täsmällisesti Saksan koronavirusmääräyksiä, tuotantoyhtiö Playsightin toimitusjohtaja Rodney Rapson painotti Daily Mailin mukaan.

Turnauksen osallistujat ovat eri maista, mutta kaikilla on pysyvä asuinpaikka Saksassa eli kukaan osallistujista ei paikan päällä ole tullut ulkomailta. Turnaus alkaa perjantaina ja sen finaali pelataan maanantaina.