Ruotsin viime lauantaisten V75 ravien tulokset jäivät sivuosaan, kun otsikot varasti Örebrossa ajetuissa raveissa kuvat lämmittelyssä, jossa italialaisvalmentaja Alessandro Gocciadoron valmennustallin hevonen Zarina Bi sai lämmittelyssä eläinsuojelulain vastaista julmaa piiskaa osakseen.

Tapauksesta löytyy todisteita videon ja kuvien muodossa, ja Gocciadoro erotti välittömästi syyllisen ohjastajan. Ruotsin ravien keskusjärjestö Svensk Travsport antoi piiskaajalle 18 kuukauden ajokiellon. Tämän lisäksi mies sai myös lähes 2000 euron sakot, eikä hänellä ole asiaa Ruotsin raveihin seuraavan puolentoista vuoden aikana.

– Viime päivinä meidät on liitetty kuviin ja toimiin, jotka ovat hyvin kaukana arvoistamme, ja raveille tämä on tehnyt valtavaa vahinkoa, Svensk Travsportin toimitusjohtaja Maria Croon totesi tiedotteessa.

Rangaistuksen eivät jääneet siihen, sillä Svensk Travsport lätkäisi vielä Gocciadorolle vuoden ajokiellon, vaikka hän ei itse ollutkaan hevosen selässä. Gocciadoro oli kuitenkin vastuussa ohjastajastaan.

Hänellä on kaksi viikoa aikaa valittaa päätöksestä. Tallilisenssin perumisesta ei voi valittaa, koska se kuuluu lisenssimääräysten piiriin eikä kilpailusääntöihin.