Arabiemiraattien Abdul Aziz Bin Faisal Al Qasimi on määrätty 20 vuoden kilpailu- ja toimintakieltoon ratsastuskilpailussa tapahtuneesta kärsimyksestä. Tämän lisäksi hän joutuu maksamaan lajiliitolle yli 30 000 euroa sakkoina ja tapauksen käsittelyn kuluin, Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n tiedotteessa sanotaan.

Hevonen Castlebar Contraband mursi Ranskassa käydyssä kisassa vuonna 2016 oikean etusääriluunsa ja se jouduttiin lopettamaan kisapaikalla. Myöhemmin kuolleen hevosen verinäytteestä löydettiin kiellettyä ainetta, ksylatsiiniä.

Ksylatsiini on rauhoite-kipulääke, joka kivunlievityksen ohella madaltaa pulssia. Tämän vuoksi hevosen kipua oli vaivoista huolimatta mahdoton nähdä ja se oli luonnottomasti turrutettu ikävin seurauksin sekä kilpailussa että harjoituksissa.

Päätöksestä on vielä mahdollista valittaa urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin.