Yhdysvaltojen suuret ammattilaissarjat ovat vakavan paikan edessä, kun positiivisia koronatestituloksia tihkuu uutisiin vähän väliä. Pahin tilanne on baseballin MLB-liigassa, jossa suljettiin kaikki pre-seasonin harjoitusleirit toistaiseksi. Juhannuksena uutisoitiin ensimmäinen koronatartunta myös golfin PGA-kiertueella.

Baseballin lisäksi ainakin amerikkalaisen jalkapallon NFL:n kauden yllä alkaa olla melkoisia uhkia lukuisten koronatapausten takia. Myös jääkiekon NHL:stä ja jalkapallon MLS:sta on raportoitu tapauksista.

Golfin osalta ensimmäinen positiivinen testitulos saatiin juhannuksena, kun yhdysvaltalainen Nick Watney joutui vetäytymään ensimmäisen kierroksen jälkeen Etelä-Carolinassa pelattavasta PGA-turnauksesta. Watney oli antanut negatiivisen näytteen ennen turnausta, mutta toinen testi avauskierroksen jälkeen oli positiivinen.

Kaikkiaan turnauksen alla tehtiin 369 testiä, jotka olivat kaikki negatiivia, mutta testaamista jatketaan päivittäin kuten Watneyn tapaus osoittaa.

(Jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

PGA TOUR

@PGATOUR
Nick Watney has withdrawn from the RBC Heritage prior to the second round after testing positive for COVID-19.

He will have the PGA TOUR’s full support throughout his self-isolation and recovery period under CDC guidelines. pgatour.com/company/2020/0…