Erityisluvalla ja erityisjärjestelyin käydyssä yleisurheilukilpailussa nähtiin uusi Suomen ennätys! – ”Kelpaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Johanna Peiponen Rovaniemen Lapista ja Laura Manninen Vantaan Kenttäurheilijat -58:sta avasivat kilpailukautensa helluntaina Vantaan Hiekkaharjussa mainioin tuloksin. Erityisluvalla ja erityisjärjestelyin mahdollistetun 10000 metrin kilpailun voitti Peiponen ajalla 34.09,22.

Manninen, 47, juoksi maaliskuussa puolimaratonin ennätyksensä 1.14.01. Vantaan juoksu oli hänelle kevään ensimmäinen ratakilpailu.

– Tuo 34.34,34 olisi ollut nätimpi tulos, mutta tämäkin kelpaa, Manninen maisteli 45-vuotiaiden Suomen ennätystä 34.34,39.

– Alussa vähän säikähdin alkuvauhtia, varsinkin ensimmäinen kierros mentiin lujaa. Niin lujaa en ole juossut edes 400 metrin vetoja. Se vähän pelotti, mutta sitten vauhti tasaantui ja lopussa minulla oli pieniä allergiavaivoja.

Manninen juoksee seuraavaksi Yyterin maratonin, jonka hän kertoo ottavansa ”pitkänä lenkkinä”.

– Mennään eteenpäin kisa kerrallaan, Manninen totesi kesän suunnitelmistaan.

Kolmas Vantaalla oli Turun Urheiluliiton Aino Niemi lupaavalla tuloksella 36.38,96. Niemi oli tätä ennen viimeksi osallistunut ratajuoksukilpailuun 15-vuotiaana kesällä 2007. Viime vuosien hölkkäharrastus ja maantiejuoksut ovat innostaneet hänet uudelleen aloittamaan ratajuoksijan uransa.

Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius juoksi Niemen kanssa yhdessä kolme neljäsosaa matkasta, mutta päätti sen jälkeen keskeyttää.

– Alkuvauhti oli pikkuisen liian kovaa ja siitä palautuminen olisi vienyt liian kauan. Harjoituskauden tässä vaiheessa päätin keskeyttää, mutta muuten olen optimistisella mielellä, Chydenius kertoi.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!