Naisten 50 kilometrin kävelyn Suomen ennätyksen haltija Tiia Kuikka ei saa syytettä lokakuisesta onnettomuudesta, jossa hän loukkaantui vakavasti jäätyään suojatiellä auton alle, kertoo Iltalehti.

Syyttämättäjättämispäätöksessä kerrotaan, että auton kuljettaja ei ollut huomannut Kuikan tulevan suojatielle eikä myöskään jarruttaa. Lenkillä ollut Kuikka oli kääntynyt auton eteen antamatta merkkiä kääntymisestään suojatielle tai hiljentämättä vauhtia.

– Kun ottaa huomioon, että Kuikan menettely ei ole ollut kuljettajan omien sanojensakaan mukaan täysin ennalta-arvaamatonta ja etenkin se, että Kuikka on loukkaantunut törmäyksessä erittäin vakavasti, katson, että oikeudenkäyntiä ja mahdollista rangaistusta olisi pidettävä kohtuuttomina ja tarkoituksettomina ottaen huomioon teosta hänelle aiheutuneet muut seuraukset, aluesyyttäjä toteaa allekirjoittamassaan päätöksessä Iltalehden mukaan.

Onnettomuuden jälkeen Kuikka oli hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Onnettomuudessa Kuikka sai olkaluuvamman, joka korjattiin leikkauksella sekä iskun päähän, joka aiheutti murtumia.

Kuikka, 24, edusti Suomea vuosi sitten Berliinin EM-kisoissa ja oli mukana syksyn MM-kisoissa Dohassa, mutta ei sairastumisen takia voinut kilpailla.