Vakavasti yhteentörmäyksessä kuorma-auton kanssa parapyöräilykilpailussa loukkaantunut entinen F1-tähti Alex Zanardi on kriittisessä tilassa sienalaisessa sairaalassa. Kannustusviestejä sataa ympäri maailman ja mukana tukemassa Zanardin taistelua hengestään on myös Valtteri Bottas.

Vakavan kallovamman saanut Zanardi leikattiin perjantai-iltana peräti kolmituntisessa operaatiossa ja vaivutettiin sen jälkeen keinotekoiseen koomaan. Operaation suorittanut Giuseppe Oliveri kuvaili tilannetta sanomalla, että Zanardin ”tila ei ole toivoton”.

Oliveri totesi onnettomuuden olleen kuitenkin sellainen, jossa kuoleminen olisi ollut erittäin mahdollista. Mahdollisen aivovamman suhteen hän ei lähtenyt ottamaan kantaa vielä.

– Se voidaan arvioida sitten kun hän herää – mikäli hän herää, Oliveri totesi synkästi Open Golille.

Niin paralympiamaailma kuin F1-maailma ovat nyt parhaansa mukaan aiemmin Cart-onnettomuudessa molemmat jalkansa menettäneen Zanardin tukena. Kuten Bottas.

– Jatka taistelua, Alex. Olemme kaikki kanssasi.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

Valtteri Bottas

@ValtteriBottas
Keep fighting Alex we All are with you 🙏 @lxznr

Autosport

@autosport
UPDATE: Alex Zanardi out of surgery and transferred to ICU after sustaining severe head injuries in handbike accident, and remains in a "very serious" condition

autosport.com/other/news/150…