Koronakevään jälkeinen viikonloppu tarjosi varsinaisen kilpailuruuhkan yleisurheilussa – Nooralotta Nezirin poisjäänti avasi sauman muille suomalaisille Jyväskylässä

© Kuva: Getty Images

Ensimmäinen koronakevään jälkeinen viikonloppu tarjosi varsinaisen kilpailuruuhkan parillakymmenellä eri paikkakunnalla. Sateinen sää häiritsi osaa kilpailuista ja toimitsijat joutuivat huolehtimaan turvaväleistä ja rajoittamaan osallistujamääriä.

Nooralotta Nezirin ja Elmo Lakan piti aloittaa kautensa Jyväskylässä Harju-cupissa, mutta sateisen sään vuoksi molemmat vetäytyivät kilpailuista.

Naisten 200 metrin aitajuoksun voitti Nezirin poissaolessa Kuivasjärven Auran Sonja Stång ajalla 28,48. Emma Koistisen neljän vuoden takainen Suomen ennätys tässä lajissa on 27,13. Tiina Lindgren on juossut käsiajanotolla 27,1 vuonna 1979 ja Sirkka Norrlund 27,2 jo vuonna 1968.

Sara-Elise Ruokonen Kuusjoen Humusta paransi Jyväskylässä kuurojen naisten Suomen ennätystä 3000 metrin juoksussa aikaan 10.06,04. Järjestävän seuran Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Oona Nieminen hyppäsi pituutta kauden kotimaisen kärkituloksen 598.

Tornion Rajakisoissa juoksivat alkukauden kärkituloksia viime kesänä yleisurheilun uudelleen aloittanut Oulun Pyrinnön Taru Väisänen naisten 100 ja 200 metrillä sekä Kuivasjärven Auran 17-vuotias lahjakkuus Ronja Koskela naisten 800 metrillä. Molemmilla on menestysmahdollisuuksia jo Turun Kalevan kisoissakin.